Historie

Sinds november 1971 is Autoworld van Boven gevestigd aan de Phileas Foggstraat in Emmen.
De geschiedenis van het bedrijf gaat echter veel verder terug. Opa van Boven richtte vlak na de tweede wereldoorlog in Erica een bedrijf op dat ondermeer motorfietsen verkocht. Na verloop van tijd veranderde de zaak in een autobedrijf met een eigen werkplaats. de zaken bleven goed gaan en in 1971 werd aan de Phileas Foggstraat een tweede vestiging geopend. Toen opa van Boven begin 1980 stopte met werken, nam zijn zoon Bert het bedrijf in Emmen over. Onder zijn leiding breidde het bedrijf in de loop der jaren flink uit. Zo werden het naastliggende bedrijf en een stuk gemeentegrond
aangekocht om een occassionplein te realiseren.

Suzuki zette in 1979 voor het eerst voet op nederlandse bodem. Een jaar later trad autobedrijf van Boven toe tot de dealerorganisatie. Van Boven is dus Suzuki dealer 'van het eerste uur' In de afgelopen jaren is het bedrijf uitgebreid tot een dealerbedrijf met een oppervlakte van maar liefst 8000m.

Sinds juli 2010 zijn we aangesteld aan als officiele Nissan dealer. Het merk past heel goed bij ons. Wat Suzuki niet heeft, heeft Nissan en omgekeerd. Ook Nissan bedrijfswagens behoren tot ons aanbod.
Ook hebben we een ruime keuze in occasions

De service naar klanten staat bij ons voorop. Wij kennen de klanten bij naam. Bovendien is er vanwege de prettige werksfeer een laag verloop onder het personeel. Mensen zien hier vertrouwde gezichten waardoor wij een vast serviceniveau kunnen garanderen.